jouw tuin is onze zorg.

wij maken je droom waar.

bureaupaars

neem vandaag nog contact op voor een gratis kennismaking

stappen om te komen tot jouw droomtuin

De weg naar een droomtuin begint met een kennismakingsgesprek op locatie. Met een goede kop koffie praten we over wensen, sfeer, gebruik, functionaliteit en onderhoud. Wat betekent een tuin voor je? Welke sfeer moet de tuin uitademen? Hoe gebruik en beleef je de tuin? De antwoorden op deze vragen in combinatie met de verbinding tussen tuin en architectuur/interieur zorgen ervoor dat bureaupaars een tuin kan ontwerpen die aansluit bij de woning en waarin jullie jezelf prettig voelen en die uitnodigt om buiten te leven.

Na het kennismakingsgesprek zal ik een offerte opstellen. Afhankelijk van de vraag ontvang je een offerte voor het ontwerp, een beplantingsplan en begeleiding van de uitvoering. Als de klik en het vertrouwen er is, geef je mij de opdracht om de tuin te ontwerpen en ga ik aan de slag.

Op basis van de inventarisatie tijdens het kennismakingsgesprek maak ik één of meerdere schetsontwerpen. Het schetsontwerp geeft inzicht in de ruimtelijke en functionele structuur van tuin. Het schetsontwerp zal met behulp van doorsneden en/of sfeer- en referentiebeelden worden verduidelijkt. Je krijgt hiermee een helder beeld van hoe jouw tuin er uit kan komen te zien.

Als het voorgestelde schetsontwerp akkoord is werk ik de technische details en materialenkeuze verder uit. Het definitief ontwerp is voorzien van een beplantingsindicatie en een materialenplan. Een beplantingsindicatie kan desgewenst worden uitgewerkt naar een beplantingsplan. Specifieke details worden dusdanig uitgewerkt zodat het voor de uitvoerende partij duidelijk is.

In het beplantingsplan wordt de beplantingsindicatie uitgewerkt naar specifieke soorten. Het beplantingsplan is gemaatvoerd en geeft aan waar welke plant moet komen. Bij het beplantingsplan ontvang je een lijst met de omschrijving van de planten (o.a. latijnse naam, nederlandse naam, bloeikleur, bloeitijd, bladkleur, hoogte.), de exact benodigde aantallen en onderhoudsadvies.

Het definitief ontwerp samen met het beplantingsplan vormt een goede basis om zelf aan de slag te gaan of uit te besteden aan een hovenier naar keuze. De aanleg van de tuin kan beginnen.

Een uitvoeringsbegeleiding zodat het gewenste eindresultaat optimaal is en de tuin naar tevredenheid kan worden opgeleverd, is mogelijk. In deze begeleiding staat beoordeling van de gewenste kwaliteit centraal, maar kan ik ook als aanspreekpunt dienen voor vragen en passende oplossingen bieden voor onvoorziene problemen. Deze begeleiding zal op basis van gemaakte uren verrekend worden.

Ongeveer 1 jaar na aanleg kom ik graag nog een keer langs om te horen of alles naar wens is en om te zien hoe de tuin zich heeft ontwikkeld.

bekijk de tuinen van bureaupaars

Back to top