/ p01 openbare ruimte den haag

Emma’s speelduin

Een ontwerpwedstrijd in opdracht van Jantje Beton met als doel om een speelvriendelijk inrichtingsplan te maken voor het Regentessekwartier in Den Haag. Laat kinderen vrijer spelen in hun eigen belevingswereld.

Het ontwerp schept randvoorwaarden waardoor kinderen worden meegenomen in hun eigen fantasie. Stap de deur uit en laat je inspireren door “Emma”. Samen met je vriendjes op reis naar een andere wereld. Herkenbaar en dichtbij.

In het ontwerp worden kinderen via veilige routes van de woonstraten naar de rand van het park ‘De Verademing’ gebracht, en daar begint Emma’s favoriete speelroute. Deze route bestaat uit een kasteeltuin, stadswei, ontspanningsveld en als hoogtepunt een speelduin. Langs de route worden toegangen naar het park gecreëerd.

5e plaats, 102 inzendingen

Jury. Thematiek in de rand. En focus op twee belangrijke straten in de buurt. Denkbaar plan om met beperkte middelen een heel anderen identiteit te geven aan de buurt. Aantrekkelijk voor kinderen omdat het niet zo ‘ontworpen’ is. Vergelijkbaar met het braakliggende landje ‘van vroeger.’