Yolanda Smulders

tuin- en landschapsontwerper / eigenaar bureaupaars

Als klein meisje was ik altijd al buiten te vinden. Spoorzoekertje spelen, hutten bouwen, margrietjes plukken om aan elkaar te rijgen. Later ging ik tuinieren in eigen tuin, met een duidelijke voorkeur voor paarskleurige bloemen. Het buiten zijn, het buitenleven, architectuur, de natuur in, mooie landschappen bezoeken is een onderdeel van mijn leven geworden. Voor deze passie heb ik het roer omgegooid en ben ik in 2006 tuin- en landschapsarchitectuur gaan studeren aan de hogeschool Van Hall Larenstein. Om vervolgens mijn hart te volgen en een ontwerpbureau voor buitenruimten te starten.

In 2010 ben ik met bureaupaars begonnen. Ik vind het heerlijk om te doen. Met een dynamische klantgerichte aanpak, frisse ideeën en oog voor detail ontwerp ik buitenruimten die gezien mogen worden. Om samen met de opdrachtgever te mogen werken aan een buitenruimte die inspireert, is een geweldige motivatie om het beste uit mijzelf en de opdrachtgever te halen.

Het doel is dan ook om een ontwerp te realiseren die aansluit bij de wensen en leefstijl. Ontwerpen is luisteren en samenwerken om zo tot een succesvol project te komen. Streven naar een meerwaarde in het project draagt bij tot een sterke beleving van de ruimte. Door het goed aanvoelen van de omgeving (architectuur, landschap) wordt er een totaalbeeld gecreëerd. Ik ben van mening dat een goede buitenruimte een juiste verhouding heeft tussen harde materialen en beplanting. Aandacht voor beplanting is dan ook een essentieel onderdeel van mijn ontwerpen. Een groene omgeving draagt bij aan een duurzame omgeving en heeft een positief effect op gezondheid en welzijn.

Wil je meer weten of wil je samen met mij een buitenruimte realiseren. Als ontwerper ben ik altijd geïnteresseerd in een nieuwe uitdaging. Neem contact met mij op om nader kennis te maken.

Back to top